Cum se stabilește diagnosticul de melanom și în ce constă tratamentul

Data publicării:
medic sanador
Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie

Expunerea prelungită la soare, arsurile, pot duce la apariţia melanomului, una dintre cele mai agresive forme de cancer. Despre noutăţile în tratarea acestei boli discutăm cu dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie.

Melanomul este cel mai agresiv cancer de piele, expunerea prelungită la razele ultraviolete fiind considerată principalul factor de risc pentru apariția acestei boli. Din fericire, dacă este diagnosticat din timp, melanomul poate fi tratat cu succes. Astfel, controalele periodice la medicul dermatolog au un rol foarte important în diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer de piele și la prevenirea complicațiilor, precum și pentru stabilirea planului terapeutic.

Cercetările din ultima vreme din oncologia medicală au dus la apariția unor tratamente avansate, care contribuie la creșterea speranței de viață a pacienților cu melanom. Astfel, alături de chirurgie, medicul poate recomanda, în funcție de caz, și imunoterapia, terapia țintită, radioterapia sau chimioterapia. Imunoterapia ajută sistemul imunitar să lupte cu cancerul și este recomandată după tratamentul chirurgical, dacă melanomul s-a răspândit și la ganglionii limfatici sau la distanță. Terapia țintită acționează direct asupra celulelor maligne și, la fel ca imunoterapia, este indicată atunci când sunt afectați ganglionii limfatici sau există o diseminare la distanță.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri