Sari la conținut

estiVALUL Digi | Off-road în munții Buzăului

Vremea

Vremea se anunță însorită și foarte caldă. Pe plajele de la malul mării astăzi vor fi 27, 28 de grade Celsius, iar în orele prânzului, radiația ultravioletă va avea valori ridicate. Și la munte va fi frumos și cald, mai ales în masivele vestice unde se vor depăși 25 de grade Celsius, iar ploile nu vă vor deranja până spre seară.

Recomandare

Până nu demult, când spuneai turism în Buzău, mai toată lumea știa de Vulcanii Noroioși, de Sărata Monteoru și, eventual, de lacul Vulturilor. În ultimii ani însă, tot mai mulți turiști care fug de aglomerația și confortul all-inclusive au descoperit locuri minunate și încă nepoluate. Un astfel de loc este zona Chiojdu, un paradis pentru iubitorii off road-lui pe două sau patru roți.

Prima impresie, de cum ajungi acolo, este că ai nimerit într-un loc în care timpul parcă a stat în loc. Pe un tăpșan care domină întreaga zonă, în centrul localității, atrage atenția o superbă casă boierească refăcută de Ordinul Arhitecților Români.

După un drum de mai bine de o oră cu maşina off-road se ajunge la „Pădurea cu tisă”, un important obiectiv turistic din judeţul Buzău pe care nu trebuie să-l rataţi. Turiştii care vin aici trebuie să aibă nişte pocnitori, ceva, în caz că se întâlnesc cu un animal sălbatic. Odată trecuți de pădure, vă puteți îndrepta spre un loc și mai impresionant - Lacul de Turbă sau Manta cum îi mai spun localnicii.

În zonă vă puteți delecta și cu altfel de minunății, ieșite din mâinile pricepute ale gospodinelor din zonă.

Comuna Chiojdu este aşezată la poalele Munţilor Siriu, la 25 de kilometri de la Vălenii de Munte şi 65 de la Buzău. 125 de km îi despart pe bucureşteni de aceste locuri minunate.

Agenda zilei

17 iulie - Descoperă Piaţa Ovidiu.
17-19 iulie - Zilele Orașului Hunedoara.
17-18 iulie - Timişoara - Freenetik Party Open Air.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.