Sari la conținut

Actori „ocoliți” de Oscar


Leonardo DiCaprio conduce topul actorilor pe care Oscarul i-a evitat constant. DiCaprio a fost nominalizat prima oară în 1994, pentru rolul din filmul „What's Eating Gilbert Grape", iar 11 ani mai târziu, în 2005, primea o nouă nominalizare, pentru rolul din filmul „The Aviator”. Dar... n-a fost să fie. Au mai urmat trei nominalizări, una pentru „Blood Diamond" şi încă două pentru superproducţia „The Wolf of Wall Street", ca actor şi producător. Oare norocul îi va surâde în 2016?

Dacă vorbim despre actriţe, Glenn Close a fost ocolită de Academia Americană de film de şase ori, din 1983 şi până în anul 2012.

Şi de Ed Harris ne pare rău. În anul 1996 a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru filmul „Apollo 13". Au urmat încă trei nominalizări, cea mai recentă pentru rolul din „The Hours", în 2003. De fiecare dată a plecat acasă cu mâna goală.

Michelle Pfeiffer pare că se simte „ca acasă” pe lista nominalizaţilor la Oscar. A primit trei nominalizări, pentru „Dangerous Liaisons" „The Fabulous Baker Boys" şi „Scarface", dar de fiecare dată statueta a ajuns... în altă parte.

Alţi actori ocoliţi de Oscar ar fi Tom Cruise, Bill Murray şi Samuel L. Jackson. Vor câştiga aceşti actori mult visata statuetă la ediţiile următoare ale Premiilor Oscar? Rămâne de văzut.

Pe aceeași temă