RAPORT DE ȚARĂ. Cel mai mare parc de turbine eoliene din Europa se află în județul Constanța

Data publicării:
eolian


În comunele Cogealac şi Fântânele funcţionează 240 de turbine. Cu o suprafață de 600 de hectare, parcul eolian din zonă este cel mai bun exemplu de investiţie de succes în judeţul Constanţa. Aceste turbine produc suficientă energie pentru a alimenta peste un milion de gospodării româneşti în fiecare an.

Potenţialul eolian al zonei Dobrogea şi cu precădere al judeţului Constanţa a determinat alegerea zonei pentru realizarea parcurilor eoliene CEZ de la Cogealac și Fântânele, acestea fiind situate pe un pământ unic, într-una din cele două zone cu cel mai mare potențial eolian din Europa”, spune Roxana Mărgineanu, specialist în comunicare la CEZ.

Fondurile pe care le obţin localităţile pe teritoriul cărora sunt montate turbinele eoliene sunt semnificative şi contează mult în economia locală.

Investitorii în parcurile eoliene au făcut investiţii şi în infrastructură.

Vin cu investiţii în canalizare, vor veni cu investiţii în gaze, au reabilitat şcoală, grădiniţă, biserică. În condiţiile în care bugetul primăriei noastre e undeva în jur de 500-600 de mii de euro, ei practic vin cu încă un buget al primăriei”, afirmă Gheorghe Popescu, primarul comunei Fântânele.

Aşa se face că multe dintre comunele din judeţul Constanţa sunt azi în plin proces de modernizare.

În judeţul Constanţa, până acum, sunt investiţii de 3,5 miliarde de euro, bani care sunt deja băgaţi şi mai urmează înca 1,5 miliarde de euro, anul acesta”, spune Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Județean Constanța.

Parcurile eoliene reprezintă unele dintre cele mai de succes investiţii din judeţul Constanţa - o spun atât autorităţile cât şI localnicii. Dacă aici s-au investit aproape 3 miliarde şi jumătate de euro, al doilea judeţ din punct de vedere al investiţiilor în parcuri eoliene este Tulcea, cu aproape un miliard de euro.  

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri