RAPORT DE ȚARĂ. Conform ultimului recensământ, oltenii sunt cei mai credincioși români

Data publicării:
0103olt-52337

Județul Olt este situat în partea de sud a țării, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele. Cel mai mare oras, Slatina, este reședința județului și un important centru industrial. Cu o istorie de 650 de ani și un centru istoric foarte bine conservat, orașul deține un important rol cultural în regiune.

Votează-ți județul în secțiunea specială „Raport de țară”

În partea de vest a județului este orașul Balș. Datorită așezării la răscrucea celor două mari târguri, Craiova și Slatina, Balșul a devenit loc de popas, dar istoria l-a confirmat și ca importantă zonă comercială, ideală pentru schimburile de produse.

Port la Dunăre, orașul Corabia facilitează rolul comercial și de tranzit al regiunii, din cele mai vechi timpuri. În cartierul „Celei” încă se mai găsesc ruinele cetății dacice Sucidava, capitala tribului geto-dacic al Sucilor, unde Constantin cel Mare a construit un pod, al cărui capăt există și azi.

Declarat oraș în 1989, Scorniceștiul și-a câștigat notorietatea ca loc de baștină al fostului dictator, Nicolae Ceaușescu. Casa natală a fostului președinte atrage anual sute de turiști.

Cât privește adevăratele branduri locale, oltenii se mândresc azi cu unul dintre cele mai consumate produse alimentare din România - roșia de Izbiceni. Este răspândită peste tot în ţară se poate găsi în pieţele din România, însă prea puţin sunt cei care ştiu că roşiile pe care le consumă sunt, în mare parte, produse în Olt.

În Izbiceni nu există gospodărie în care să nu existe cel puţin două solarii făcute după normele europene. Localnicii au făcut o adevărată afacere din asta și au investiţii de sute de milioane în spatele caselor. Odată scoasă, producţia se duce către en-grossurile din toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri