RAPORT DE ȚARĂ. Gulaș și tochitură, mâncăruri vestite din Harghita

Data publicării:
5 2004harghita13-58927

Odată ajunși în ținuturile secuiești, pe lângă peisajul de poveste și punctele turistice renumite vizitatorii sunt impresionați de gustul mâncării. Celor care merg pentru prima data în Harghita, bucătarii le recomandă, cu inima deschisă, mâncarea care se află pe primul loc în meniul fiecărui restaurant: gulașul.

Fie că vin din străinătate sau dintr-un alt colț al țării, turiștii, mai mici sau mai mari, savurează cu plăcere gulasul.

Gustul picant, infuzia de chimen și boiaua dulce sunt doar câteva dintre mirodeniile care dau aroma desăvârșită a gulașului preparat în Harghita.

„Este o mâncare consistentă, sățioasă, deci cine servește o porție, cam greu felul doi, este aproape sătul. De obicei, turiștii români încearcă mâncarea și o și plac, o servesc cu plăcere și sunt încântați”, explică Faluvegi Iosif, bucătar.

Tochitura este un alt preparat pe care turiștii vor să îl încerce atunci când se așează la masă prin ținuturile secuiești.

Iar în Harghita încă nu s-a ridicat nimeni de la masă fără să se fi săturat. Dovadă stau cărţile de oaspeţi ale restaurantelor, care sunt pline de laude la adresa bucătarilor, dar mai ales la adresa mâncării gătite aşa cum trebuie, după reţete vechi de sute de ani.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campaniaRAPORT DE ŢARĂface radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră peraportdeţară.digi24.roşi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri