Sari la conținut
News Alert

Dau Parlamentul pe administrația locală. 150 de parlamentari și-au depus candidatura la alegerile locale

Preşedintele comisiei juridice din Senat e convins că va avea parte de mai multe satisfacţii profesionale din postura de primar al Brăilei.

Cătălin Boboc, candidat PNL la Primăria Brăilei: „Prea multe scandaluri de corupţie legate de parlamentari. Au fost acele voturi pe pensii speciale, au fost acele încercări de a amnistia şi de a favoriza oameni cercetaţi sau urmăriţi penal. Nu mă simt parte din acest sistem pentru că sunt un om tânăr.”

Liberalul va da salariul de senator pe cel de primar, adică pe un venit anual cu 17 mii de lei mai puţin. Potrivit declaraţiilor de avere, Cătălin Boboc a câștigat în 2015 peste 76 de mii de lei, iar edilul suspendat al Brăilei, Aurel Simionescu, a încasat 59 mii de lei de la primărie.

Christian Gigi Chiru, candidat la Primăria Constanţa din partea ALDE: „Renunţ cu mare drag la funcţia de senator pentru că de opt ani de zile mă pregătesc să fiu primarul oraşului Constanţa.”

Senatorul Gigi Chiru e perseverent. La alegerile din 2012, a ieşi pe locul doi, după Radu Mazăre. Este, însă şi unul dintre candidaţii care râvnesc la primărie deşi are o condamnare în primă instanţă. 6 luni cu supendare a primit în 2015 pentru că ar fi dat mită în campania electorală de acum 4 ani. Mai exact, ar fi trimis prin poştă constănţenilor 24.000 de bonuri valorice medicale. Pentru alţi parlamentari, candidatura din 5 iunie este o sarcină de partid.

Dumitru Oprea, senator PNL, candidat pentru CJ Iași: „Partidului nu trebuie doar să îi ceri ci și să-i oferi, ori cel mai bun ajutor în momentul de față este atunci când partidul are nevoie de oameni vizibili. Acești oameni vizibili , dacă fac parte dintre ei, eu mă simt foarte bine.”

Alegerile din acest an sunt şi prilej de revenire. Ion Răducanu, deputat UNPR candidează în Timişoara la primărie. În perioada guvernării lui Adrian Năstase a fost prefect de Timiş.

Ion Răducanu, deputat UNPR: „Sunt de trei ani jumătate în Parlament şi îmi dau seama pe zi ce trece că nu putem să schimbăm nimic. Pentru a rezolva ceva pentru un oraș trebuie să fii foarte bine angrenat în această mașinărie de vot care se cheamă majoritatea.”

117 deputați și 34 de senatori candidează la alegerile locale.