Decizie definitivă: Cristian Popescu Piedone nu va candida

Data publicării:
piedone crop agerpres-2
Foto: Agerpres

Foto: Agerpres

ACTUALIZARE. Cristian Popescu Piedone a reacționat pe Facebook după decizia definitivă a justiției: le transmite susținătorilor că rămâne „primarul de suflet” al locuitorilor din Sectorul 4 și să asigurări că nu va renunța.

„De astazi, voi ramane doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 si primarul familie mele, intrucat justitia a decis ca nu pot candida, din cauza unui viciu de procedura al partidului pe care l-am ales in graba sa il reprezint. Respect aceasta decizie, insa nu renunt.

Va sunt dator Dvs, celor care m-ati sustinut, sa merg mai departe, sa va pot privi in ochi si dupa 5 iunie, pentru ca v-ati pus increderea in mine. 
Imi sunt dator mie, pentru munca mea din ultimii opt ani, pentru sutele de nopti si de zile petrecute pe strazile sectorului, sa nu stau deoparte.

Sunt nascut si crescut in Sectorul 4, voi trai aici toata viata, copiii mei traiesc aici, si pentru ei, precum si pentru copiii si nepotii Dvs, atat cat imi mai sta in putere, trebuie sa lupt.

Singurul mod in care mai pot face ceva pentru sectorul nostru si oamenii din el este sa ne asiguram, IMPREUNA, ca vom alege un primar care sa se puna in slujba lor, asa cum mi-am dat silinta sa fac si eu.

Inca o data, va multumesc pentru ca mi-ati acordat onoarea de a va sluji!”

Cristian Popescu Piedone şi-a depus pentru prima oară candidatura pe 15 aprilie. În aceeaşi zi au fost înregistrate zeci de contestaţii din partea supravieţuitorilor tragediei din Clubul Colectiv şi a rudelor celor care şi-au pierdut viaţa. Prima instanţă a decis că nu există motive pentru care Cristian Popescu Piedone să nu poată candida. „Buna reputaţie nu e condiţie în lege pentru acceptarea unei candidaturi”, a motivat Judecătoria Sectorului 4. O contestaţie depusă la Tribunalul Bucureşti a avut câştiga de cauză, deoarece jumătate dintre semnăturile din dosar nu îndeplineau condiţiile legale.

Pe 24 aprilie, fostul edil şi-a depus pentru a doua oară, candidatura, susţinută de 5.600 de semnături. Limita minimă prevăzută de lege este de 2.700 de susţinători. Şi această a doua candidatură a fost contestată. A fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4 şi, prin decizie definitivă, de Tribunalul Bucureşti.

 

Citiţi şi:

Motivul pentru care judecătorii au respins a doua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri