Sari la conținut

Vrancea: Cine nu vine la întâlnirea cu Marian Oprişan pierde ajutorul social

În perspectiva evenimentului electoral de mâine, viceprimarul comunei Vizantea Livezi, Gheorghe Norocia, a întocmit o listă cu localnicii care beneficiază de ajutor social, potrivit Iniţiativei pentru o Justiţie Curată (justitiecurata.ro). Apoi, lista a circulat din poartă în poartă, pentru ca oamenii să semneze că au luat la cunoştinţă de marea întâlnire de mâine, dar şi de sancţiunea care-i aşteaptă dacă nu onorează "adunarea cetăţeanească cu domnul Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea": "Persoanele care nu se vor prezenta li se va suspenda ajutorul social pentru ziua respectivă".

Sursă foto: justitiecurata.ro

"Noi am făcut mobilizare, am făcut totul. Avem o sută, două sute, să vedem, nici noi nu ştim", a explicat Norocia, când reprezentanţii IJC l-au sunat susţinând că sunt "de la partid" şi că verifică stadiul pregătirilor. Întrebat dacă s-au luat măsuri "să nu fie cu huiduieli", viceprimarul a răspuns: "S-au luat măsuri, cu Poliţia, cu Jandarmeria, sperăm să fie ceva bine, fără probleme".

Ulterior, sunat din nou şi întrebat, oficial de data aceasta, de nota prin care acordarea ajutorului social este condiţionată de participarea la întâlnirea cu Oprişan, viceprimarul PSD a negat, iniţial, existenţa documentului. Ulterior, şi-a nuanţat poziţia: "Nu e o problemă, chiar dacă o aveţi. (...) Suport consecinţele respective".