Sari la conținut
News Alert

REPORTAJ. Invazie turistică la Cucuieți, de ziua alegerilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În Cucuieţi, o treime din persoanele care au votat în primul tur al alegerilor au fost trecute pe listele suplimentare. Adică teoretic acei oameni sunt străini locului. Proporția pare mare în contextul în care pe raza satului nu există niciun obiectiv turistic.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Din 500 de locuitori ai localităţii Cucuieţi, doar 267 au mers la vot. Pe listele suplimentare au fost 127 de persoane. Doamna Mariana a fost martoră la „invazia străinilor” în sat.

„A trecut maşini, s-a dus, a intrat, s-a întors, dar nu poţi să stai să urmăreşti toate maşinile, cine a fost şi să te uiţi la toate maşinile”, spune femeia.

 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De peste drum, vecina îi dă dreptate: „Autocare - nu, maşini din acestea, mici. (Multe?) Multe! De la toate partidele!”

Vizitele turistice sunt privite cu umor de către localnici.

„Mă numesc Daiciu Vasile şi la noi nu s-a făcut niciun turism”, spune un localnic.

„Ce să viziteze, bre? E comuna mică. 100 de familii. Aici urcaţi, acolo coborăţi. (...) S-a terminat satul!”, spune o femeie râzând.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Satul, acum uitat de votanţii de duminică, dezbate generozitatea partidelor.

„Altădată veneau cu găleţi, cu pixuri, cu pui, vă spun eu. (Şi anul acesta?) Nimic. Nimic. Nimic. Au mers cu maşinile, au strigat votaţi cu X-ulescu, votaţi, votaţi. În rest, nimic! Chiar am rămas uimită”, mărturisește sincer o femeie.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Curiozitatea străinilor pentru satul Cucuieţi, comuna Plătăreşti, l-a lăsat fără replică chiar și pe primar.

„Credeam că o să avem mai multe voturi decât ei, fără să ştiu că pe listele suplimentare vor fi aproape la fel de mulţi votanţi. Toţi ăia care au venit să voteze la Cucuieţi au votat PSD”, spune Florin Dumitrescu, primarul comunei Plătărești.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 La Cucuieţi, pentru săteni, totuşi, călătorii din sat nu sunt deloc un mister: „Păi, iete, colea, piere hoţii din ţară? Nu pierde niciodată hoţiile din ţară!”, trage concluzia o bătrână.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!