PMP, datorii de un milion de euro. Toate filialele partidului, date în judecată împreună cu președinții lor

Data publicării:
Partidul Miscarea Populara PMP - fb

Partidul Mișcarea Populară a fost dat în judecată de firma care a tipărit, în 2014, materialele electorale cu care formațiunea a participat la alegeri, relatează G4Media. Împotriva PMP au fost intentate 96 de procese pentru recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei.

Firma Amma Print SRL reclamă că a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2014, iar formațiunea nu a achitat facturile. În 2017, societatea al cărei patron este Mihail Volintiru a dat în judecată PMP și a obținut o sentință care obligă partidul să achite suma de 619.384 de lei cu titlu de preț și penalități de întârziere.

„Nu ne-au plătit niciun leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, a spus Volintiru, care estimează că suma totală datorată de PMP este de aproximativ 4,6 milioane de lei.

Însă situația nu a fost soluționată însă. La începutul lunii aprilie, în condițiile în care plata nu a fost încă făcută, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din București 96 de acțiuni cu obiect „validare proprie”. Niciuna dintre el nu a primit încă termen de judecată, din cauza stării de urgență.

Patronul firmei spune că numărul mare de procese se datorează faptului că au fost date în judecată toate filialele PMP din țară, București și daspora, precum și președinții acestora.

„Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, a mai spus Volintiru.

Acesta și-a exprimat uimirea față de refuzul PMP de a-și achita restanțele financiare de vreme ce, după calculele sale, formațiunea a încasat din subvenții (pe legea nouă) circa 22 de milioane de lei, iar din cotizații (după 2014, anul contractului dintre cele două părți), circa 4 milioane de lei.

Referitor la acest demers al Amma Print, președintele PMP, Eugen Tomac, declară că „Este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.

Conform unei situații publicate recent de Monitorul Oficial, în 2019, PMP a încasat din cotizații, pe țară, aproape 680.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri