PMP, datorii de un milion de euro. Toate filialele partidului, date în judecată împreună cu președinții lor

Data publicării:
Partidul Miscarea Populara PMP - fb

Partidul Mișcarea Populară a fost dat în judecată de firma care a tipărit, în 2014, materialele electorale cu care formațiunea a participat la alegeri, relatează G4Media. Împotriva PMP au fost intentate 96 de procese pentru recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei.

Firma Amma Print SRL reclamă că a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2014, iar formațiunea nu a achitat facturile. În 2017, societatea al cărei patron este Mihail Volintiru a dat în judecată PMP și a obținut o sentință care obligă partidul să achite suma de 619.384 de lei cu titlu de preț și penalități de întârziere.

„Nu ne-au plătit niciun leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, a spus Volintiru, care estimează că suma totală datorată de PMP este de aproximativ 4,6 milioane de lei.

Însă situația nu a fost soluționată însă. La începutul lunii aprilie, în condițiile în care plata nu a fost încă făcută, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din București 96 de acțiuni cu obiect „validare proprie”. Niciuna dintre el nu a primit încă termen de judecată, din cauza stării de urgență.

Patronul firmei spune că numărul mare de procese se datorează faptului că au fost date în judecată toate filialele PMP din țară, București și daspora, precum și președinții acestora.

„Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, a mai spus Volintiru.

Acesta și-a exprimat uimirea față de refuzul PMP de a-și achita restanțele financiare de vreme ce, după calculele sale, formațiunea a încasat din subvenții (pe legea nouă) circa 22 de milioane de lei, iar din cotizații (după 2014, anul contractului dintre cele două părți), circa 4 milioane de lei.

Referitor la acest demers al Amma Print, președintele PMP, Eugen Tomac, declară că „Este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.

Conform unei situații publicate recent de Monitorul Oficial, în 2019, PMP a încasat din cotizații, pe țară, aproape 680.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Pro FM
Nicki Minaj a fost arestată pentru posesie de droguri în Amsterdam. Cum a explicat artista incidentul pe care...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Cum răspund ucrainenii noii legi a mobilizării: „Aș alege străinătatea, aș da mită. Viața mea este pe primul...
Newsweek
Maghiarii dau năvală să cumpere din România. „Până și produsele ungurești sunt mai ieftine la Arad"
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
(VIDEO) Travis Scott si iubitul lui Cher au fost implicati intr-o bataie la petrecerea de dupa Cannes 2024