Când va candida Victor Ponta la prezidențiale și ce a învățat din eșecul din 2014

Data actualizării: Data publicării:
pro romania partid ponta inquam ganea1

Președintele Pro România Victor Ponta a spus că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și că se va folosi de experiența candidaturii din 2014.

20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Mă pregătesc de prezidențiale învățând din ceea ce am greșit în 2014, făcând lucrurile mai bine și fiind de partea bună a lucrurilor”, a spus Victor Ponta.

Întrebat de ce nu candidează la alegerile prezidențiale din acest an, șeful Pro România a spus: „Nu m-am pregătit așa cum aș vrea eu să mă pregătesc pentru un examen atât de important. M-am grăbit o dată, în 2014, sunt în perioada de schimbare, evaluare și interiorizare a acelei experiențe”.

Victor Ponta a vorbit, la emisiunea 24/7, și despre greșelile pe care le-a făcut în campania electorală din 2014.

Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat. Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinăte, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă a crezut cu adevărat că românii din diaspora aveau suficiente secții de vot, Ponta a răspuns: „Da, vă dați seama că nu am vrut să pierd alegerile. Am vrut să le câștig”.

Până la urmă este o lecție de viață, din care eu am învățat. E foarte important de cine te înconjori, e foarte important de cine asculți și e important să-i asculți pe toți, dar să iei decizia corectă”, a spus el.

Ponta a amintit de lansarea candidaturii sale la prezidențiale în 2014, pe Arena Națională.

Lansarea pe stadion mi-a făcut rău, s-au făcut comparații cu Coreea de Nord. Duminică avem lansare de candidați, va fi cu totul altfel. Lucrurile s-au schimbat”, a spus el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri