Sari la conținut

Începe Summitul NATO de la Varșovia | 6.000 de militari şi poliţişti vor asigura securitatea

Exerciţii antitero în centrul Varşoviei, câini special dresaţi pentru depistarea bombelor, raiduri ale poliţiei în orice zonă a capitalei şi mai ales în apropierea stadionului care va găzdui summitul. Totul pentru siguranţa preşedinţilor şi premierilor care merg acolo.

Nici polonezii nu sunt uitaţi: autorităţile au montat panouri cu sfaturi la Varşovia. Localnicii sunt sfătuiţi cum să reacţioneze în cazul în care teroriştii ar ataca mijloacele de transport în comun.

Cetăţenii capitalei şi oaspeţii se pot simţi în siguranţă. Transportul în comun a fost pregătit pentru orice situaţie cu risc de securitate”, a spus Jaroslaw Jozwiak, viceprimarul Varşoviei.

Pregătirile care transformă Varşovia în fortăreaţă pentru summitul NATO au început demult. Parlamentarii au votat legea care le dă dreptul serviciilor de securitate să monitorizeze trei luni străinii şi să îi reţină pe suspecţi fără mandat judecătoresc. În imaginile de mai jos, furnizate de NATO, puteți vedea cum arată sala în care se va desfășura summitul.

Video: NATO

În paralel, autorităţile au reluat controalele la frontierele cu celelalte state din spaţiul Schengen şi au suspendat micul trafic de frontieră pe sectoarele de graniţă cu Rusia şi Ucraina.

Aflaţi mai multe despre importanţa acestui summit, urmăriți articolele noastre din categoria Summit NATO 2016.