3 ani și 7 luni de închisoare cu executare pentru că și-a hărțuit fosta iubită și i-a furat banii din cont

Data publicării:
barbat dupa gratii
Naţionalităţile inculpaţilor nu au fost dezvăluite. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Bihor a fost condamnat definitiv la 3 ani și 7 luni de închisoare, după ce și-a hărțuit fosta iubită și i-a furat 33.000 de lei din contul bancar. Pedeapsa este, de fapt, o contopire a două verdicte dictate de Tribunalul Bihor. Decizia a rămas definitivă marţi, însă, pentru că bărbatul nu a fost găsit acasă, a fost dat în urmărire naţională, scrie eBihoreanul. A fost prins a doua zi dimineață pe stradă și dus direct în arest.

În iulie 2022, scrie sursa citată, bărbatul a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere timp de 3 ani. Încălcase ordinul de protecţie cerut de fosta iubită împotriva lui pentru violenţă în familie și a hărţuit-o nopți la rând, cu apeluri telefonice, dar și spărgând un geam al casei acesteia.

5 luni mai târziu, în decembrie, individul a fost condamnat la alți 2 ani şi 9 luni de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere pe 3 ani, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. Concret, îi furase fostei iubite 33.600 lei din contul bancar, arată datele de la dosar.

Cele două condamnări au fost transmise Serviciului de Probațiune Bihor, din cadrul Tribunalului, care a considerat că bărbatul ar fi trebuit să primească o pedeapsă mai aspră. Și asta cu atât mai mult cu cât individul scăpase, în paralel, de un al treilea proces, pentru loviri și alte violențe, după ce victima și-a retras plângerea.

Angajații Serviciului de Probațiune Bihor au cerut Tribunalului contopirea pedepselor și revocarea suspendării și astfel s-a ajuns la pedeapsa finală de 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare.

Marți, când instanța a anunțat verdictul rămas definitiv, bărbatul nu a fost găsit acasă, așa că a fost dat în urmărire naţională. A fost găsit a doua zi, la ora 9 dimineața, pe o stradă din Oradea și a fost dus direct în arest, la Penitenciarul Oradea.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri