Foto 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. BNR lansează o monedă din argint aniversară

Data actualizării: Data publicării:
colaj moneda aniversara BNR
Tirajul maxim pentru moneda din argint aniversară este de 5.000 de piese. Sursa foto: Banca Națională a României

Banca Naţională a României va lansa, începând de miercuri, în circuitul numismatic, o monedă de 10 lei, din argint, cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Tirajul maxim pentru moneda aniversară e de 5.000 de piese, iar preţul de vânzare - 490 de lei, fără TVA, anunță BNR.

Aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar preţul de vânzare - 490,00 lei, fără TVA (inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate).

Aversul monedei aniversare cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Sursa foto: Banca Națională a României
Aversul monedei aniversare cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Sursa foto: Banca Națională a României

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri