2 noi cazuri COVID cu mutația E484K au fost identificate în România. Mutația pare să aibă impact asupra răspunsului imunitar

Data actualizării: Data publicării:
virusul sars-cov-2 vazut la microscop
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS-CoV2. Foto: Profimedia Images

Aproape două treimi din cazurile COVID-19 secvențiate în România până în 18 aprilie sunt infectări cu noile variante ale coronavirusului SARS-CoV2. Au fost detectate și două cazuri de infectare cu mutația E484K, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Astfel, din 1502 de secvențieri făcute în 6 laboratoare din România, au fost confirmate 955 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare – 948 cu varianta britanică, 5 cu varianta sud-africană și 2 cu varianta braziliană.

De asemenea, au fost identificate două cazuri cu mutația E484K, unul la varianta britanică și altul la varianta braziliană.

Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) și, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinurilor, potrivit CNSCTB.

De asemenea, au fost înregistrate 27 decese confirmate cu varianta britanică a SARS CoV-2.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri