Sari la conținut

51 de migranți au fost prinși de polițiști la frontiera de vest

O nouă misiune dificilă, noaptea trecută, pentru poliţiştii de frontieră din vestul ţării: au prins 51 de migranţi din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan care încercau să intre ilegal în România, pe la graniţa cu Serbia.Printre fugari erau şi 13 copii, cel mai mic de doar un an.

1490860807334-migrantioravita-S4

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmi şi cu poliţişti de la Poliţia Deta, au prins, în zona localităţilor Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care se deplasau dinspre Serbia spre interiorul ţării, acestea fiind duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii cu vârste între un an şi 17 ani.

Migranţii au declarat că sunt din Afganistan (şapte), Pakistan (nouă), Siria (două) şi din Irak (28). Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii Grădinari, cinci cetăţeni străini care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. 

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Sunt tot mai multe grupuri de refugiaţi care încearcă să intre clandestin la noi. Doar săptămâna trecută, peste 100 de migranţi au fost descoperiţi de poliţişti.

Prin comparaţie cu anul trecut, în acest an sunt de două ori mai mulţi imigranţi care au forţat frontiera noastră, încercând să-şi croiască drum spre vestul Europei.