600 de tone de lapte din programul pentru elevi, aruncate pe apa sâmbetei. Producătorul a sesizat Guvernul dar nu a primit răspuns

Data publicării:
lapte program laptele si cornul

600 de tone de lapte din programul Laptele şi cornul zac într-un depozit din Timiş. Producătorul care trebuia să livreze lapte în şcolile din judeţul Timiş spune că a sesizat Guvernul de 3 luni, dar nu a primit niciun răspuns, potrivit Mediafax.

3 milioane de produse alimentare din programul Laptele şi cornul zac într-un depozit din Timiş. Produsele ar fi trebuit să fie distribuite în şcoli, însă din cauza epidemiei acestea nu au mai ajuns la elevi.

Florin Herbai, producătorul care trebuie să livreze lapte în şcolile din judeţul Timiş, a ajuns în pragul disperării. Are în stoc 600 de tone de cutii destinate elevilor prin pogramul Laptele şi cornul. După închiderea unităţilor de învăţământ, Florin a întrerupt distribuţia, dar a rămas cu produsele în depozit. Marfa nu poate fi comercializată în magazine deoarece este destinată exclusiv programelor sociale.

Acesta spune că a sesizat Guvernul pentru a rezolva sistuaţia, însă în trei luni de când a făcut prima sesizare nu a primit niciun răspuns.

Dacă până la expirarea termenului de valabilitate - care este peste o lună - nu se ia nicio măsură, bărbatul va trebui să sporte şi chetuielile de distrugere.

„Conform recomandărilor de la Comisia Europeană aceste produse pot fi duse în centrele sociale, în casele de bătrâni, în cămine de copii, sau invers, cămine de copii şi case de bătrâni, în spitale şi sunt eligibile pentru a fi plătite de Comunitatea Europeană”, spune Florin Herbai.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri