8 morți și peste 130 de grav răniți în accidente de trotinete electrice. În aproape toate cazurile, vinovați au fost utilizatorii

Data publicării:
femeie care merge pe o trotineta electrica
Foto: Profimedia Images

În 2022 au avut loc peste 1250 de accidente ușoare și grave de trotinete electrice, trendul fiind crescător, arată datele prezentate de UNSAR și furnizate de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulație, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcției de mers sau circulația pe sens opus.

Potrivit UNSAR, în 2022 au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu față de 2021, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5.

Procentul mare de accidente rezultate din vina conducătorilor de trotinete se păstrează și în cazul accidentelor ușoare. Practic, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente ușoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea ușoară a 919 persoane.

“Utilizarea trotinetelor electrice oferă mobilitate în trafic, însă nu este lipsită de riscuri. De aceea, mai ales dacă ne uităm la rata în creștere a accidentelor cu trotinete, este important să fim cât mai atenți în trafic, dar și să apelăm la soluții adecvate de protecție, precum polițele de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte și Director General al UNSAR.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri