În Spania, călătorii nu mai au voie să urce cu trotinetele electrice în trenuri

Data actualizării: Data publicării:
trotineta electrica pe peronul unei gari, langa un tren
În Spania, călătorii nu mai au voie să urce cu trotinetele electrice în trenuri. Foto: Profimedia

Trotinetele electrice au fost interzise de marţi în trenurile operate de compania feroviară spaniolă Renfe din cauza riscului de incendiu al bateriilor, informează AFP.

Renfe a interzis accesul cu trotinete electrice în toate trenurile sale din cauza „pericolului reprezentat de incendiile de baterii observate în unele servicii de transport public” în ultima perioadă, a indicat compania spaniolă într-un comunicat.

Ouigo Spania, filiala companiei franceze SNCF care operează mai multe linii de mare viteză în această ţară, a luat aceeaşi decizie, care a intrat şi ea în vigoare marţi.

„Probabilitatea ca o trotinetă electrică să ia foc într-un tren este redusă, dar având în vedere gravitatea pericolului potenţial, preferăm să reducem cât mai mult probabilitatea sa prin interzicerea acesteia”, a explicat Ouigo, care operează rute în Spania din 2021.

În Europa, mai multe oraşe au interzis deja urcarea cu trotineta electrică în metrou, printre acestea numărându-se Londra, în urmă cu doi ani, şi Hamburg, vara trecută. Şi unele companii feroviare din Marea Britanie au luat aceeaşi decizie, precizează AFP, citată de Agerpres.

În Spania, regiunea Catalonia le-a interzis, de asemenea, în transportul public la începutul acestui an, după un incendiu într-un tren metropolitan. Regiunea Madrid a luat recent aceeaşi măsură, după ce o trotinetă a explodat în metroul din capitala spaniolă la 17 octombrie, calcinând parţial un tren.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri