Polițiștii locali îi vor putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere. Legea, adoptată de Parlament

Data publicării:
trotinete electrice
Polițiștii locali îi vor putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere. Foto: Shutterstock

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, un proiect de lege potrivit căruia poliția locală are atribuția de a aplica sancțiuni conducătorilor de trotinete electrice, pe lângă pietoni sau bicicliști. Legea merge la promulgare.

Astfel, iniţiativa legislativă modifică art. 7 alin. (1) lit. j) din legea 155/2010, iar în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are şi atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

Forma în vigoare a legii precizează că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”.

Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat. Votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri