Copiii sub 14 ani nu vor mai avea voie să conducă trotinete electrice în București și apar zonele interzise - proiect PMB

Data actualizării: Data publicării:
tritineta electrica lime
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei vrea să schimbe regulile pentru trotinetele din aplicațiile de ride-sharing. De acum înainte, copiii cu vârste sub 14 ani nu vor avea voie să le conducă. De asemenea, sunt doar anumite condiții în care trotinetele pot fi parcate.

Regulamentul nou pentru trotinete este dezbătut astăzi în Consiliul General al Capitalei. Sunt mai multe propuneri care urmează să fie votate. De exemplu, regulamentul prevede că persoanele cu vârste sub 14 ani nu mai au voie să conducă aceste trotinete din aplicațiile de ride-sharing. De asemenea, prin aceste aplicații ar urma să fie restricționate anumite zone ale Capitalei, în care să nu mai intre trotinetele, cum ar fi Centrul Istoric. Totodată, cei sub 16 ani sunt obligați să poartă cască de protecție.

Sunt propuse și schimbări legate de modul în care sunt parcate trotinelele, iar utilizatorii sunt obligați să le parcheze într-un mod corect, de exemplu să nu le lase pe trotuare mai înguste de 2 metri lățime, pe carosabil sau pe spațiile verzi.

Aceste propuneri vin în contextul în care au existat în ultimii ani tot mai multe accidente. Anul trecut, numai în București au fost 77 de accidente grave și o persoană și-a pierdut viața. Anul acesta, în primele 9 luni, au fost peste 30 de accidente. Așadar, este nevoie de noi măsuri, inclusiv cele care prevăd limite de viteză.

Regulamentul propus mai prevede interzicerea circulației pe trotuare și în parcuri.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri