Actele pe care trebuie să le prezinți când ajungi la frontieră. Polițiștii fac precizări după ce au primit întrebări de la șoferi

Data publicării:
un sofer prezinta acte la frontiera
FOTO: Facebook Poliția de Frontiera

Șoferii care ajung la frontieră trebuie să prezinte la controlul vehiculelor actele în original, nu copii după aceste documente, precizează Poliția de Frontieră.

Polițiștii transmit aceste informații în contextul în care au primit întrebări numeroase cu privire la documentele necesare pentru controlul vehiculelor la trecerea frontierei.

La controlul de frontieră, alături de un document de călătorie valabil (cartea de identitate/pașaport), conducătorul unui mijloc de transport trebuie să prezinte permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și dovada inspecției tehnice periodice, care trebuie să fie valabilă în momentul prezentării în punctul de trecere a frontierei, confirmată prin documente corespunzătoare, normă prevăzută de art. 10 alin. (1) din O.U.G. 195/2002.

Personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.).

O altă întrebare pe care o primesc polițiștii de frontieră este dacă e posibilă prezentarea la controlul de frontieră a copiilor după documentele necesare pentru circulaţia vehiculelor

La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitate/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original, precizează polițiștii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri