Activitatea barurilor și a cluburilor care încalcă regulile poate fi suspendată direct. Prefect: Începem chiar de azi

Data actualizării: Data publicării:
mai multi tineri petrec intr-un club
Activitatea barurilor și a cluburilor care încalcă regulile poate fi suspendată direct, a anunțat prefectul Capitalei. FOTO: Getty Images

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a găsit cadrul legal pentru ca activitatea agenților economici - restaurante, terase - care nu respectă restricțiile impuse să fie suspendată direct, fără să mai aștepte modificarea legii ca sancțiunea să se aplice după trei sancțiuni. 

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut "una, două, trei sancțiuni".

Nu va mai fi nevoie de această modificare, a anunțat la Digi FM prefectul Alin Stoica.

"Nu mai așteptăm acea propunere, avem cadrul legal existent. Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadru legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează.

Citește și:

Florin Cîțu: Voi fi intransigent. Dacă nu rezolvăm această situație de acum, nu putem discuta despre nimic la vară

Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi.

Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente", a spus Alin Stoica.

Potrivit prefectului, din weekend chiar vom putea vedea localuri închise, dacă acestea vor fi depistate că încalcă măsurile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Problema cluburilor și a restaurantelor pline, cu încălcarea restricțiilor impuse, a fost ridicată deseori în ultimele săptămâni și a fost menționată drept cauză a creșterii numărului de infectări.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri