Sari la conținut
News Alert

Agerpres dezminte că a difuzat știrea falsă că Marian Râlea a murit

Agenția de stat Agerpres a difuzat, marți, o dezmințire potrivit căreia nu a difuzat știri în legătură cu un presuspus deces al actorului Marian Râlea, după ce astăzi mai multe publicații au difuzat o astfel de informație. Jurnaliștii prezintă capturi de ecran din programul de editare în sprijinul lor.

Comunicatul Agerpres:

„AGERPRES nu a difuzat niciodată abonaților Agenției Naționale de Presă vreo știre care să anunțe decesul actorului Marian Râlea.

Având în vedere discuțiile din spațiul public, ce au avut loc în această dimineață, privind moartea actorului Marian Râlea, AGERPRES a derulat o serie de verificări interne, în urma cărora a fost demonstrat faptul că materialul Agenției Naționale de Presă dedicat abonaților este corect, acesta fiind de fapt o fișă documentară aniversară, cu titlul "Actorul Marian Râlea împlinește 60 de ani".

Fișele documentare de acest fel sunt produse pe care agenția le publică în mod regulat pentru a marca aniversări ale diferitelor personalități culturale.

Materialul de astăzi, 19 decembrie 2017, a apărut la ora 9:10 și nu a mai suferit nicio modificare ulterioară.

În documentul atașat sunt toate detaliile tehnice ce au stat la baza verificării întreprinse de către AGERPRES referitoare la acest subiect.

Menționăm că preluările greșite ale știrii nu pot fi imputate Agenției Naționale de Presă AGERPRES.”

Marian Râlea a dezmințit și el informația la Pro TV, primul post de știri care a difuzat informația, precizând că nici măcar nu a fost bolnav. Actorul împlinește pe 20 decembrie 60 de ani.