Aglomeraţie pe drumurile spre munte şi spre mare

Data actualizării: Data publicării:
trafic

Este mare sărbătoare ortodoxă, o zi liberă pentru angajaţi şi o mică vacanţă practic pentru bugetarii care leagă patru zile libere la mijloc de august. Asta se vede din plin pe drumurile spre mare şi munte. Mai ales că autostrada spre mare începe cu restricţii de viteză din cauza unor lucrări. 

Semne clare de aglomeraţie spre mare s-au arătat chiar din zorii zilei, de la ora 4:00, când se mergea în coloană cu cel mult 80 de kilometri pe oră. Aglomerație este și în orașul Constanța. De la ieșirea de pe autostradă pe principalele bulevarde se circula cu dificultate în jurul prânzului.

10.000 de oameni au fost prezenți joi pe faleza de la Cazino pentru festivitățile de Ziua Marinei. Autoritățile din turism estimează că în cele patru zile ale minivacanței de Sfânta Maria pe litoral vor ajunge 200.000 de oameni.

Ziua liberă de Sfânta Maria a aglomerat și șoselele de la munte. Pe Valea Prahovei, valorile de trafic au crescut de la o oră la alta. 

Pe zona Comarnic este cel mai aglomerat, cozile erau de circa 6 km pe sensul de urcare dinspre Ploiești către Predeal. Și la Bușteni erau probleme, pe ambele sensuri: 3 km măsurau coloanele pe sensul de urcare și 4 km pe sensul de coborâre

Nici pe ruta alternativă, DN1A, prin Săcele și Văleni, nu s-a circulat mult mai bine. Cozile pe sensul de urcare erau de 1,5 km. În zonele cu trafic aglomerat, viteza nu trecea de 30 de km/h.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri