Sari la conținut

Alexandru Arșinel: Cristina Stamate a fost o actriță de revistă extraordinară

Cristina Stamate a fost o actriță de revistă extraordinară, a declarat luni actorul Alexandru Arșinel, după anunțul privind decesul actriței.

„Nu știu ce forță aveți, impactul pe care trebuie să-l aibă presa, dar aș vrea să vă adresați celui de sus să se oprească. Nu mai rezistăm. E prea mult. Cristina a fost o actriță excepțională de revistă. De un temperament fantastic, de o corectitudine și o colegialitate cum rar se găsesc. Era oricând dispusă să sară în ajutor, oricând dispusă să renunțe ea în favoarea cuiva. O fată extrem, extrem de generoasă și un mare talent, bineînțeles”, a spus Alexandru Arșinel, pentru Agerpres.

Este groaznic! Iată, după doamna Stela Popescu, acum și Cristina Stamate. Cred că pentru Teatrul de Revista, cel care se ocupa exact cu buna dispoziție, starea de bine și râs a publicului, de data asta nu face decât să-i întristeze sufletul prin aceste dispariții dureroase ale unor actrite foarte iubite de public”, a spus actorul George Ivașcu, la Digi24.

E un moment extrem de delicat. Ne-a părăsit încă o perlă a scenei românești. Pentru mine, Cristina Stamate a fost un miracol. Era atât de talentată, calmă și comunicativă, că eu nu pot să o văd decât pe scenă. S-a grăbit, s-a dus după Stela, nu știu ce se întâmplă”, a spus actorul Florin Zamfirescu, la Digi24.

„Era de un farmec irezistibil. Când am văzut-o prima oară mi s-a părut ireală. Era cu trei ani mai mare decât mine, dar nu am prins-o în facultate, am prins-o direct pe scenă și când am văzut-o am zis: așa ceva nici nu există”, a mai spus actorul.

Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, la vârsta de 71 de ani, fiind internată cu patru zile înainte la Spitalul Floreasca.

Citiți și ARHIVĂ. Cu respect, Cristina Stamate

 

Pe aceeași temă