Ambasadoarea SUA la Bucureşti: Participarea semnificativă a femeilor în procesul de decizie este esenţială

Data actualizării: Data publicării:
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec.
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. Foto: Ambasada SUA/ Facebook

Ambasadoarea SUA în România Kathleen Kavalec a spus marţi, la Conferinţa Punctelor focale naţionale pe domeniul „Femeile, pacea şi securitatea”, că participarea semnificativă a femeilor în procesul decizional este esenţială în vederea atingerea păcii şi securităţii globale, relatează News.ro.

„De aceea, această agendă este parte a eforturilor noastre de securitate. Cercetările arată că atunci când femeile participă la negocierea acordurilor de pace, acele acorduri au 35 la sută mai multe şanse să dureze. Femeile sunt afectate de violenţă, creşterea autoritarismului, sărăciei, insecurităţii alimentare şi alte provocări globale. Peste tot în lume, femeile sunt oprimate sub conflicte şi regimuri represive, inclusiv de forţele ruseşti în Ucraina”, a spus Kathleen Kavalec, potrivit comunicatului de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Oficialul american a mai spus că este necesară o arhitectură revitalizată de securitate, lucru care implică parteneriate bazate pe valori, includerea şi participarea egală a tuturor membrilor societăţii, inclusiv a femeilor şi a fetelor. Kavalec a adăugat că evenimentul Conferinţa Punctelor focale naţionale pe domeniul „Femeile, pacea şi securitatea” poate uni ţările pentru a condamna şi a devoala fiecare act de violenţă împotriva femeilor, inclusiv cea sexuală.

Aceasta a punctat şi faptul că a observat un progres semnificativ prin recunoaşterea rolului unic în al femeilor în promovarea păcii şi reconstruirii, însă mai este cale lungă în acest parcurgerea acestui proces, subliniind că femeile continuă fie în mare parte excluse din procesul decizional privind pacea sau alte aspecte.

„Deşi situaţia s-a îmbunătăţit în ultimii ani, vedem că femeile sunt subreprezentate în politică şi viaţa publică peste tot în lume. Femeile au arătat că pot excela în cele mai înalte poziţii în diplomaţie, guvern şi conducere în toate sectoarele", a explicat Kavalec.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a participat la Conferinţa Punctelor focale naţionale pe domeniul „Femeile, pacea şi securitatea”, care se desfăşoară între 7 şi 9 noiembrie în Capitală, eveniment organizat de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA şi UN Women.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri