ANT spune că regizorul Alexandru Darie nu se afla pe lista de transplant hepatic

Data publicării:
Ducu Darie
Ducu Darie a murit la 60 de ani FOTO: Agerpres

Agenţia Naţională de Transplant a transmis, joi, că regizorul Alexandru Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic şi nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant pentru realizarea vreunui transplant.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant au precizat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic. Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Alexandru Darie ar fi fost pe lista de aşteptare pentru un transplant.

„În urma informaţiilor primite de la cele trei centre de transplant hepatic acreditate (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi) vă comunicăm că domnul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, Alexandru Darie nu a fost înscris în Registrul Naţional de Transplant nici pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar.

De asemenea, conform datelor furnizate de Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti, precizăm că domnul Alexandru Darie nu a fost înscris în Registrul Naţional de Transplant pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar”, se mai precizează în comunicatul ANT.

Aceste lămuriti vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii contradictorii după decesul regizorului Alexandru Darie, legate de faptul că acesta era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri