Video Arafat anunță condițiile pentru petrecerile de Revelion: Restaurante ocupate doar 50%, petreceri de stradă fără limită de participanți

Data actualizării: Data publicării:
joc de artificii de revelion
Foto: Profimedia

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat marţi seară că, potrivit propunerilor CNSU, în noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii. Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

„Se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim. (...) La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”, a declarat Raed Arafat marți seară.

CNSU propune ca restaurantele să poată rămâne deschise toată noaptea de Crăciun și de Revelion, însă locurile să fie ocupate la o capacitate de 50%, iar prezența să fie permisă doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou - noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 - nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a mai declarat Raed Arafat.

Legat de petrecerile private, precum nunţile sau botezurile, Raed Arafat a afirmat că se menţin restricţiile existente, fiind interzise.

„Bineînţeles, în hotărârea de guvern de mâine pot surveni modificări, în timpul discuţiilor din cadrul şedinţei de guvern”, a mai precizat şeful DSU despre propunerile CNSU.

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri