Autorii jafului de la banca din Baia Mare, liberi și înarmați

Data actualizării: Data publicării:
talhari cu watermark

La mai bine de 30 de ore de la jaful armat din Baia Mare, făptaşii, liberi şi înarmaţi, sunt încă de negăsit. Angajaţii sunt marcaţi de situaţia prin care au trecut. Nici localnicii nu se simt în siguranţă.

„Sunt speriate (angajatele băncii - n.n.). Sigur că da, categoric. Nu mai sunt cele de alaltăieri, aia vă pot spune sigur. Adică parcă tot timpul se uită că vine cineva, că nu vine cineva”, spune o clientă.

„La doar o zi după jaful armat care a avut loc aici, activitatea în agenția bancară se desfășoară în condiții normale, conform programului de lucru”, a observat Izabela Jurasko, jurnalist Digi24 Oradea.

Cei doi suspecţi seamănă panică şi printre băimăreni.

„- Vă simțiți în siguranță?
- Normal că nu, deci… nu știu, nu înțeleg. Tocmai ziua, la amiază? Încercam deci să stăm liniștiți, am și eu un copil deci… ce să facem?! Să sperăm că se găsesc făptașii”, spune un localnic.

În amiaza mare, cei doi indivizi au reşit să intre înarmaţi în bancă şi să plece cu o sumă care s-ar ridica la aproximativ 100 de mii lei. Potrivit reprezentanţilor băncii, suma este asigurată.

„La Agenţia BT Săsar din Baia Mare a avut loc, în 23 mai, un jaf în urmă căruia, din fericire, nu sunt victime. A fost sustrasă o sumă de bani, însă aceasta este asigurată. Echipa băncii a acționat conform procedurilor dezvoltate pentru astfel de situații, iar agenția este dotată cu sistem de securitate şi supraveghere video standard, avizat de Ministerul de Interne. Banca Transilvania acordă ȋntregul suport autorităților care se ocupă de procedurile specifice de investigare. Agenția respectivă este deschisă, la dispoziția clienților”, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

Pistele anchetatorilor sunt puţine. E greu de spus până şi ce tip de armă aveau atacatorii asupra lor.

„La un moment dat, e imaginea asta. Dar v-am spus: şi la armele tip airsoft inclusiv aparatul de ochire, forma, toate specificaţiile astea sunt identice ca la armele de foc”, spune Mircea Fresea, instructor de tragere. „Din ce se vede în acele imagini pare-se a fi o armă, dar e irelevant a spune că e o armă de foc letală sau e o armă de tip airsoft sau e o armă de jucărie. Aceste arme tip airsoft sunt replici unu la unu cu armele de foc letale şi chiar şi în acel caz ar fi greu, de la o distanţă de 3-4 metri, să spui că e armă letală sau airsoft.”

Jaful armat de la bancă vine la mai puţin de o lună de la crima terifiantă din Baia Mare, când o fetiţă de 5 ani a fost găsită fără suflare într-o clădire abandonată, la aproape 100 de metri de casă. Poliţiştii băimăreni nu au reuşit încă să-l prindă pe autor.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri