Video Biserica de lemn din satul Urși, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu în 2021

Data actualizării: Data publicării:
biserica din ursi valcea
Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, se află printre câștigătoriei ediției 2021 a Premiilor Europene pentru Patrimoniu. Foto: Captură video Europa Nostra

Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, se află printre câștigătoriei ediției 2021 a Premiilor Europene pentru Patrimoniu, anunță Comisia Europeană și Europa Nostra. În acest an, cea mai înaltă distincție europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări exemplare din 18 țări europene, între care și România. 

Proiectul de conservare a bisericii de lemn din satul Urşi (judeţul Vâlcea) se numără astfel printre câştigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu/ Premiilor Europa Nostra 2021, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Anunțul câștigătorilor premiilor a fost făcut marți în cadrul unui eveniment online live co-prezentat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, și Hermann Parzinger, președintele executiv al Europa Nostra.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Susținătorii și pasionații de patrimoniu din întreaga lume sunt acum încurajați să descopere câștigătorii și să voteze online pentru a decide către cine va merge Premiul Publicului din acest an. Câștigătorul Premiului Publicului va fi anunțat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc în toamna acestui an. Cu această ocazie vor fi prezentați publicului și laureații Marelui Premiu, fiecare dintre ei urmând să primească un premiu în valoare de 10.000 EUR.

„Câștigătorii Premiilor Europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2021 sunt ambasadorii frumuseții patrimoniului European, fie că este vorba de tradiții și meșteșug, de arhitectura care îți taie respirația sau de modul în care patrimoniul poate uni comunități și generații. Cred cu adevărat că păstrarea cu succes a patrimoniului nostru material și imaterial depinde de angajamentul oamenilor din spatele acestuia. Prin aceste premii, îi onorăm, prin urmare, pe toți acei bărbați și femei excepționale, profesioniști în domeniul patrimoniului, arhitecți, oameni de știință și voluntari care aduc patrimoniul nostru comun mai aproape de inimile noastre. Viziunea lor merită să fie aplaudată", a declarat, în cadrul evenimentului online, comisarul european Mariya Gabriel.

Câștigătorii premiilor au fost selectați de jurii independente compuse din experți în domeniul patrimoniului din întreaga Europă, în urma evaluării candidaturilor depuse de organizații și persoane fizice din 30 de țări europene.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri