Video Blocaj în vama Negru Vodă. Coadă de zeci de mașini s-a format la granița cu Bulgaria: "Am avansat 20-50 de metri, stăm de o oră jumate"

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație la vama Negru Vodă.
Aglomerație la vama Negru Vodă. Foto: Captură Digi24

Coadă de zeci de autoturisme și tiruri, la granița cu Bulgaria, la punctul de trecere de la Negru Vodă. Este vorba de sensul de intrare în România, iar situația a fost semnalată de o telespectoare Digi24, care a povestit că autoritățile încă nu au oferit nicio explicație pentru blocajul de la vamă, există o singură cale de intrare în țară, iar timpul de așteptare a depășit o oră și jumătate. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Constanța, Andrei Ene, a recomandat românilor care se întorc sau pleacă din concediu să se documenteze online cu privire la timpii de așteptare în fiecare punct de trecere. 

 

Corina Porumbel, telespectatoarea Digi24 care a trimis imaginile cu cozile din vamă, a intrat în legătură telefonică directă. 

"Tot aici suntem, am avansat 20-50 de metri, nu știm nimic, se merge parcă din ce în mai greu. Vin din vacanță, da. Din ce văd, pare o fi o singură cale de intrare, nu știu dacă există două puncte de control, unul pentru tiruri, altul pentru mașini mici, așa cum e normal. Avem o oră și jumătate de când stăm. Am ales acest punct de frontieră pentru că cel de la Vama Veche se anunțase deja destul de aglomerat, știam și de acesta și ne-am gândit că fiind un punct de trecere secundar nu ar trebui să întâmpinăm astfel de probleme", a povestit telespectatoarea. 

Ce spune Poliția de Frontieră despre blocajele din vămi

Despre situația din vămi, unde sunt probleme din cauza aglomerației, a venit cu lămiriri Andrei Ene, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Constanța.

"Dorim să confirmăm că valorile de trafic și timpii de așteptare la intrarea în țară sunt foarte mari. În acest moment, la punctul de trecere de la Negru Vodă timpul de așteptare depășește 70 de minute. Toți timpii de așteptare pot fi consultați în timp real pe site-ul Poliției de Frontieră de către orice persoană, la secțiunea Trafic Online. Pentru că este perioada concediile, românii se întorc din vacanță în număr foarte mare. De asemenea, pleacă în număr foarte mare, ieșirile din țară fiind de asemenea cu valori de trafic ridicate. Atât sensul de intrare, cât și sensul de ieșire sunt destul de aglomerate. La granița cu Bulgaria, de exemplu, sunt trei puncte de frontieră, Negru Vodă, Vama Veche și Ostrov ca puncte de ieșire, respectiv intrare în țară, pentru călătoriile internaționale. Timpul de așteptare poate fi consultat pe site-ul poliției de frontieră pentru fiecare în parte", a declarat, la Digi24, Andrei Ene, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Constanța.

"Recomandarea pentru toți șoferii este să se documenteze cu privire la timpii de așteptare în fiecare punct de trecere de frontieră și să le utilizeze pe acelea care le sunt mai la îndemână. Într-adevăr în toate punctele valorile de trafic diferă de la punct la punct", a adăugat Ene. 

Recomandări pentru românii care ajung în punctele de frontieră

Purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră a precizat că într-adevăr există o singură bandă pe sens pe teritoriul graniței, atât în România, cât și pe teritoriul bulgar, însă acea bandă se transformă în două puncte de lucru, una pentru tiruri și cealaltă pentru autoturisme.

"Noi am suplimentat numărul de polițiști de frontieră, folosim la capacitate maximă infrastructura. Pe sensul de ieșire din țară timpii de așteptare sunt mai mici, de 30 de minute", a conchis reprezentantul Poliției de Frontieră. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri