Bode, despre incidentele de la protestul polițiștilor: „E inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la a dărâma garduri”

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, în ședința de Guvern.
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. Foto: gov.ro

Ministrul de Interne Lucian Bode i-a criticat pe reprezentanții polițiștilor care au protestat ieri în fața Palatului Cotroceni și au aruncat cu fumigene.

Nu sunt de acord cu afirmația că s-au bătut jandarmii cu polițiștii. Sunt un susținător al oricărei forme de protest civilizat. Ce s-a întâmplat ieri nu face cinste celor care se vor reprezentanții polițiștilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la a instiga, la a dărâma garduri, la a instiga la nerespectarea legii. Eu așa ceva nu mi-am putut imagina”, a spus Bode, aflat în Parlament.

Este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanți, între 10 și 15 erau reprezentanți ai polițiștilor, restul erau din sistemul de penitenciare, grefieri și așa mai departe. Nu este corect să pui această etichetă: polițiștii s-au bătut cu jandarmii. Ce ar însemna ca un polițist aflat în timpul activității, de la Rutieră, spre exemplu, să constate că un jandarm nu respectă legislația rutieră? Îl lasă să meargă mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenți, nu au instigat. Cei care au instigat au fost câțiva, jandarmeria i-a identificat și au primit amenzi”, a mai spus ministrul.

Declarațiile vin în condițiile în care sindicaliști din MAI au protestat ieri în fața Palatului Cotroceni, unde au avut loc mai multe incidente. Câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”.

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au folosit fumigene.

Oamenii au protestat față de decizia de înghețare a salariilor și în contextul discuțiilor privind tăierea sporurilor pentru angajații din sistemul de stat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri