Video Bogdan Aurescu: Aproape 6.000 de cetățeni români revin în țară în această noapte prin culoarul special deschis în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
bogdan aurescu
Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. Foto: MAE

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți seara la Digi24 că în jur de 6.000 de cetățeni români și 830 de vehicule sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Ei vor veni acasă în această noapte, după ce la insistențele MAE român, Ungaria va deschide un coridor special de tranzitare a țării între orele locale 21:00 și 5:00.

Acești cetățeni români nu sunt numai din Italia, ci și din Spania, Austria și alte țări din vestul Europei, care au rămas blocați la graniță, după ce autoritățile de la Budapesta au decis unilateral să-și închidă granițele. 

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile ungare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei.

Astfel, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere, astfel încât să revină în siguranță în țară.

Cetățenii români vor primi pe Waze un traseu pe care trebuie să-l urmeze, iar autoritățile insistă să nu se abată de la el și să nu se rătăcească prin zone foarte populare, întrucât traseul este pe drumuri secundare din Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri