Carantină prelungită pentru Bragadiru și Chiajna

Data publicării:
filtru al politiei carantina
Filtru al poliției la intrarea într-o localitate în carantină. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Carantina s-a prelungit cu şapte zile, începând de vineri, de la ora 22:00, în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, cu satele aferente, informează Instituția Prefectului județului Ilfov.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a propus această măsură, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a emis ordinele necesare.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi a fost propusă ca urmare a analizelor de risc întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidenţă cumulată a COVID-19 calculată vineri este 8,85/1.000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 8,01/1.000 locuitori în comuna Chiajna.

Joi, autoritățile au prelungit cu șapte zile și măsura carantinării în Berceni.

Sâmbăta trecută, carantina fusese prelungită cu şapte zile pentru localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni. Aici, carantina este valabilă până sâmbătă, 12 decembrie, la ora 22:00, dacă nu se va decide o nouă prelungire.

În schimb, localitatea Clinceni din Ilfov a ieșit din carantină.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri