Sari la conținut

Ce spun concurenții României despre locul 7 obținut la Eurovision

Alex Florea a declarat că locul 7 pentru România la Eurovision 2017 este unul „onorabil”, în timp ce Ilinca e de părere că votul la care trebuie să se raporteze este cel al publicului, care i-a pus în Top 5 al televotului competiției cântecului european.

2nd Semi Final - Eurovision Song Contest 2017

Foto: Gulliver/GettyImages

Reprezentanții României au vorbit cu trimisul special AGERPRES despre experiența lor la Kiev și despre votul juriului, respectiv al publicului din finală.

„Ni se pare că am luat un loc onorabil, ținând cont că am fost printre favoriții publicului — însemnând locul cinci. Asta ne bucură foarte tare și pentru noi asta contează. Ni se pare că am luat un loc foarte bun”, a declarat Alex Florea.

El a remarcat diferența dintre votul juriului și votul publicului acordate României pentru piesa "Yodel It!".

„Ni se pare un lucru extraordinar din partea publicului. E clar că din partea juriilor am fost trași în jos, iar asta s-a văzut, dar suntem extraordinar de mulțumiți pentru voturile primite din partea publicului, căruia trebuie să îi mulțumim din suflet”, a spus el, remarcând votul din diaspora.

În ceea ce privește prestația pe scena de la Kiev, sâmbătă, Alex Florea a apreciat că „a fost cea mai bună ca energie”.

„Poate au existat mici falsuri, dar asta nu mai contează. Contează că publicul ne-a apreciat", a adăugat el.

La rândul său, Ilinica a vorbit despre experiența de două săptămâni la competiția cântecului european.

Arată bine tot timpul!' Trebuie să te machiezi tot timpul, că mereu sunt camere — asta am învățat”, a spus ea cu umor.

Ea a vorbit și despre faptul că această competiție a făcut-o să se maturizeze. „A fost o experiență foarte frumoasă, dar în același timp foarte grea, foarte dificilă. Cred că în astea două săptămâni m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani”, a spus Ilinca.

Și ea a remarcat importanța votului publicului. „Consider că la ce trebuie să ne raportăm este votul publicului, care este majoritar, iar dacă în public am fost Top 5, este incredibil”, a punctat Ilinca.

Citiți și: Eurovision 2017, câștigat de Portugalia. România - locul 7, surpriza - R. Moldova. Reacții și comentarii după concurs