Cei cinci tineri care au murit înecați în Siret încercau să se salveze unul pe celălalt. Filmul tragediei

Data publicării:
Pompierii care caută copiii înecați în Siret
Cinci copii s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti. Foto: ISU Bacău

Cinci adolescenți și-au pierdut viața, înecați în Siret, după ce ieșiseră la scăldat, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate. După mai multe ore de căutări pe raza comunei Filipești din județul Bacău, pompierii au găsit trupurile fără viață pe malul râului.

Căutările tinerilor au început după ce mai mulți localnici i-au văzut când s-au aruncat în apă și nu au mai ieșit. Doi dintre băieți aveau 14 ani, alți doi aveau 17, iar cel mai mare dintre ei avea 18 ani.

Duminică, opt adolescenți din județul Neamț s-au dus cu biciclete la scăldat, în Siret, la 10-15 km distanță de casă, până într-o localitate din Bacău.

Potrivit martorilor, la un moment dat, în jurul orei 18:00, unul dintre ei a intrat în apă și ar fi fost luat de curenți. Rând pe rând, 6 dintre tineri au sărit în apă încercând să-l salveze pe primul, apoi între ei, relatează stiri-neamt.ro.

Adolescentul care a rămas pe mal a reușit cu un prosop și un băț să îi scoată pe doi dintre ei, însă ceilalți cinci au fost înghițiți de ape.

După mai multe ore de căutări, scafandrii au început să scoată, unul după altul, trupurile la suprafaţă.

Cunoscuții spun că băieții obișnuiau să meargă la scăldat în Siret, dar niciodată nu s-au aflat în pericol.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri