Bilanț negru pe litoral: 5 oameni s-au înecat în mare în ultimele 6 zile, iar 2 sunt dați dispăruți

Data publicării:
ID91555_INQUAM_Photos_Daniel_Stoenciu
Foto: INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

Cinci persoane au murit înecate în mare, pe litoralul românesc, din data de 14 august şi până în prezent. Alţi doi oameni sunt daţi dispăruţi, după ce au intrat în mare, fiind căutaţi, la Vama Veche şi Eforie Nord. În ultima săptămână, poliţiştii din Constanţa au intervenit în urma a 23 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112, apeluri care sesizau nerespectarea indicaţiilor salvamarilor în condiţiile în care era arborat steagul roşu.

„Din păcate, de pe data de 14 august şi până astăzi, avem 16 persoane care au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor şi a echipelor de salvare a fost una promptă, victimele fiind extrase şi aduse la mal destul de rapid, vă informăm, cu regret, că cinci dintre acestea şi-au pierdut viaţa, două persoane sunt în continuare căutate chiar astăzi la Eforie Nord şi în Vama Veche, iar nouă dintre victime au fost salvate”, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Ana Maria Stoica, potrivit News.ro.

La rândul său purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Constanţa, a declarat că poliţiştii intervin în urma apelurilor care anunţă că turiştii ignoră indicaţiile salvamarilor.

„Având în vedere faptul că, pe litoralul Mării Negre, în ultimele zile şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, facem un apel către toţi cei aflaţi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicaţiile salvamarilor şi semnificaţia steagului roşu arborat. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică acţionează permanent în această perioadă pe plaje, aducându-le la cunoştinţă constănţenilor şi turiştilor riscurile la care se expun ignorând steagul roşu care semnifică interdicţia de a intra în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa, Olimpia Ceară.

Conform acesteia, în ultima săptămână poliţiştii din Constanţa au intervenit în urma a 23 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112, apeluri care sesizau nerespectarea indicaţiilor salvamarilor în condiţiile în care era arborat steagul roşu. În urma intervenţiilor, au fost aplicate 16 amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Potrivit legii, nerespectarea indicaţiilor salvamarilor este considerată contravenţie care se sancţionează cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri