Cei doi bărbați arși în incendiul din Prahova, transferați în străinătate. O femeie, victimă a altui incendiu, este dusă în Austria

Data actualizării: Data publicării:
pacienti arsi trabsferati sin ambulanta in avion si apoi in strainatate
Pacienții arși la fabrica din Prahova au fost transferați în Belgia și Austria. Foto: DSU

Cei doi pacienţi arși în incendiul de la Inoteşti, din judeţul Prahova, au fost transferaţi marţi, cu ajutorul unui avion MApN, la spitale din Belgia și Austria. Victimele sunt un paznic și un vizitator. O femeie, victimă a altui incendiu, este și ea transferată în străinătate.

Aviinul cu cei doi arși în incendiul de la fabrica din Prahova a decolat marți, de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca.

"Urmare a incendiului din data de 1 martie 2021, din comuna Colceag, judeţul Prahova, manifestat într-o hală în care funcţiona o staţie de prelucrare produse petroliere, au rezultat două victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. În urma evaluării de specialitate, cei doi bărbaţi prezintă arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corporală. Astfel, în urma realizării rapoartelor comisiilor de evaluare ale medicilor curanţi din unitatea spitalicească unde cei doi bărbaţi, victime ale incendiului, au fost internaţi, s-a decis transferul acestora în străinătate. Odată primite solicitările de transfer ale pacienţilor, personalul DSU din cadrul Serviciului de Monitorizare şi Coordonare Urgenţe Medicale, cu ajutorul ataşaţilor Ministerului Afacerilor Interne, au identificat locurile disponibile şi au realizat documentaţia necesară realizării misiunii de transfer către unităţile spitaliceşti din străinătate, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Cei doi pacienţi vor fi transferaţi, în cursul acestei zile, cu ajutorul unei aeronave aflate în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, către unităţi spitaliceşti din Belgia (Spitalul Militar Regina Astrid), respectiv Viena (AKH). Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca. Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni", precizează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina de Facebook.

O femeie, victimă a altui incendiu, dusă în Austria

Conform DSU, în prezent se derulează şi o altă misiune de transfer al unui pacient care prezintă arsuri.

Un elicopter SMURD, aflat în dotarea IGAv, execută o misiune de transport al unei paciente pe ruta Bistriţa Năsăud - Târgu Mureş pentru a fi mai apoi preluată de o altă aeronavă a MApN şi transportată la Graz.

Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienta va fi asistată de o echipă din cadrul UPU - SMURD Floreasca.

Cine sunt victimele incendiului de la fabrica din Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a precizat marți că cele două victime de la fabrica din Inoteşti, Prahova, sunt un paznic al societăţii în incinta căreia s-a produs incendiul şi un vizitator. Informaţiile au fost puse la dispoziţie de firma în cauză, urmând să fie verificate.

ITM arată că incendiul care a avut loc la sediul SC Borsenia SRL, al cărei obiect principal de activitate este tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, a fost precedat de o explozie care s-a produs într-o hală de producţie.

"Potrivit informaţiilor furnizate, sub rezerva verificărilor ulterioare, una dintre victime se afla în incinta unităţii în calitate de vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice, dorind să îşi repare un arzător propriu. În jurul orei 18,50, s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unităţii (n.r. - cea de a doua victimă) încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acţioneze cu extinctorul, acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de a doua victimă (n.r. - vizitatorul) când încerca să iasă din hală şi să se urce în maşina proprie a fost prins şi acesta de flăcări", arată ITM într-un comunicat.

Totodată, societatea a informat inspectorii de muncă asupra faptului că "instalaţia nu se afla în funcţiune, iar rezervoarele de stocare materie primă şi produse finite nu au fost afectate.

"Nu se cunosc cauze prezumtive, care au dus la producerea evenimentului", menţionează sursa citată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunţat, marţi dimineaţă, că cel mai probabil incendiul violent de la Inoteşti a fost cauzat de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură.

În incendiu au ars un autotren încărcat cu 22 de cuburi de plastic şi bunuri depozitate în hală, respectiv un strung, un stivuitor, un autoturism marca Aro, motoare electrice şi pompe pentru transport lichide, anvelope auto, elemente de mobilier şi alte două autoturisme, menţionează ISU.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri