Cei doi pacienți internați după incendiul din Prahova au suferit arsuri grave. Se ia în calcul transferul lor în străinătate VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
incendiu prahova
Incendiul a cuprins întreaga hală și pune în pericol rezervoarele de combustibil din apropiere. Sursa foto: captură video

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la o fabrică de produse din ţiţei din comuna prahoveană Colceag. Două persoane au suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului și întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși. Ministerul Sănătății anunță că se ia în calcul transferul lor în străinătate.

ACTUALIZARE 21.40 Incendiul a fost lichidat la ora 21.23, au comunicat pompierii.

În schimb, Ministerul Sănătății anunță că cei doi pacienți care au fost internați cu arsuri întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, iar România nu are un astfel de centru.

"După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților", mai precizează MS.


ACTUALIZARE 20.56 Cei doi pacienți care au suferit arsuri au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, a informat Ministerul Sănătății luni seară.

"Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate", potrivit comunicatului.


Știrea inițială

Incendiul a cuprins întreaga hală, pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, trei autoturisme şi un autotren, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Două persoane au suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe aproximativ 80% din suprafața corporală.

Pompierii intervin cu şase autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă, dar şi o autoplatformă, o autoscară şi o descarcerare grea.

În apropierea halei sunt depozitate trei tancuri cu 20 de tone de combustibil, iar pompierii acționează pentru răcirea lor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri