Video Marcel Ciolacu, despre incendiul de la Spitalul Robănescu: Transformatorul era în garanţie, era nou. Să aşteptăm ancheta

Data actualizării: Data publicării:
m ciolacu cu ochelari la microfon
Prim-ministrul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri dimineaţă, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, unde au fost transferaţi copiii de la Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, afectat de incendiu. Ciolacu spune că transformatorul care a luat foc a fost achitat de către spital, era în garanţie, nou, şi aşteaptă ancheta în acest caz.

 

Ciolacu spune că este o anchetă în curs. „Vom găsi la Ministerul Sănătății o companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat cât de cât. Să lăsăm să vedem ancheta. Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanție, era nou, dar sunt ferm convind că cei abilitați să facă ancheta o să vină cu lămuririle, mi-aș dori să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, spune premierul.

El anunță un plan de acțiune după incendiul de la Spitalul Robănescu și promite „investiții masive”. „Împreună cu dnul ministru (Rafila) și Arafat o să facem un plan de acțiune pentru perioada următoare. Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii.  Se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare, era nevoie de așa ceva”, a mai spus Ciolacu.

„Este meritul doamnei doctor, că nu s-a creat panică. Nu e un respect construit peste noapte, e un respect pe care îl au aparținătorii pentru dna doctor. Este evident că astăzi nu se poate aduce acum un alt transformator, va intra în funcțiune un generator și atunci copiii vor putea veni la program normal la recuperare și tratament. Copiii vor fi mutați înapoi”, mai spune premierul.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Sklodowska Curie a preluat, marţi seară, toţi pacienţii internaţi la Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, după ce în curtea acelei unităţi medicale a explodat un transformator care ulterior a luat foc.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, în Centrul Robănescu erau internaţi 79 de copii şi aparţinători ai acestora, în total 110 persoane fiind transferate la Spitalul Marie Curie, aflat în imediata apropiere.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dar şi reprezentanţii celor două spitale au dat asigurări că Spitalul Marie Curie are personalul, dotările şi resursele necesare pentru a se ocupa şi de pacienţii de la Spitalul Robănescu până în momentul în care unitatea medicală îşi va putea relua integral activitatea. Marţi seară, resurse unice deţinite de centrul de recuperare au fost transferate alături de pacienţi la Marie Curie.

În noaptea de marţi spre miercuri, centrul era doar parţial alimentat cu energie electrică, dar echipele furnizorului de electricitate lcurau pentru remedierea situaţiei.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri