Sari la conținut

Zoo Craiova caută „naș” pentru un pui de leu

Cel mai tânăr membru al familiei de la Zoo Craiova are nevoie de un nume! Puiul de leu abandonat de mamă la naştere şi salvat de veterinari prinde forţe pe zi ce trece și urmează să se mute în casă nouă. Părinţii adoptivi au lansat un concurs prin care admiratorii pot veni cu idei de nume. Cine strânge cele mai multe aprecieri pe Facebook va fi desemnat câştigător şi va primi... o diplomă de naş.

Îngrijitorii de la Zoo Craiova simt nevoia să alăture un nume puiului pufos de leu. Că să nu fie acuzaţi de subiectivism, au lansat un concurs pe pagina de Facebook a parcului.

Fanii micii feline au deja idei. King, Lion, Simba sau Juvete sunt câteva din numele alese până în acest moment pentru puiul de leu. Numele care va primi cele mai multe aprecieri va fi ales în cele din urmă pentru felină.

Cel care va câştiga concursul va fi legat pe viaţă de leuţ.

Ana Dănescu, purtător de cuvânt al RAADPFL Craiova: Va primi o diplomă de naş pentru numele ales şi va petrece câteva ore în preajma felinei.

Puiul de leu are aproape două luni şi este în centrul atenţiei la grădina Zoologică de la Craiova. Hrănit cu lapte îmbogăţit cu un complex de vitamine după ce a fost respins de mamă, prinde acum puteri şi încredere în oameni.

Laurenţiu Păun, administrator Grădina Zoologică Craiova: Sperăm cât de curând să începem să introducem în hrana lui şi cărniţă ca să se obişnuiască.

Iar pe leul fără nume îl mai aşteaptă încă o surpriză. Îngrijitorii îi construiesc un padoc doar pentru el. Părinţii l-au renegat, iar în birourile angajaţilor de la zoo nu poate să mai stea mult, pentru că tot creşte. Aşa că momentul despărţirii se apropie!