De ce s-a aflat abia după trei ani despre şocantul caz în care preşedintele unei asociaţii pentru taţi şi-a violat fiica

Data actualizării: Data publicării:
little boy unhappy sad and tress alone
FOTO: Getty Images

Președintele asociației TATA, Bogdan Drăghici, a fost reținut pentru viol. Victima ar fi chiar fiica sa vitregă. Violurile ar fi fost comise în perioada 2013-2016 de cel care apără drepturile taților. Cum se ajunge la un astfel de caz şocant? Pentru că e dificil să vorbeşti chiar cu mama când e ceva în neregulă cu tatăl, a declarat la Digi24 Lorena Diaconescu, psiholog psihoterapeut.

Bogdan Drăghici este bănuit de viol și agresiune sexuală, iar plângerea a fost depusă de mama fetei.

Faptele de care este bănuit Bogdan Drăghici ar fi fost săvârșite timp de 4-5 ani, iar numărul victimelor ar fi mai mare, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

"E încă un caz șocant. Trăim vremuri în care constatăm că abuzatorii sunt chiar părinţii copiilor. De multe ori, părinţii nu ştiu de unde să ceară ajutor şi cum să procedeze. E dificil să vorbeşti chiar cu mama când ceva e în neregulă în relaţia cu tatăl, dar trebuie să-i învăţăm că trebuie să discute despre tot ce le trezeşte emoţie negativă, teamă", a explicat Lorena Diaconescu.

Un adult ajunge să abuzeze cu uşurinţă un copil în condiţiile în care minorul este dependent de părinte, nu ştie cum să reacţioneze şi unde să ceară ajutor, a adăugat psihologul psihoterapeut.

Lorena Diaconescu a subliniat cât de important este ca minorii să ştie să ceară ajutor la 112 şi să aibă mai multe persoane unde să găsească susţinere: psiholog şcolar, cadre didactice.

"Aceste traume modelează în sens nedorit. Bine ar fi să se facă psihoterapie, pentru că sunt situaţii deloc simple. Există şi teama, ruşinea părintelui care încearcă să ascundă fapta partenerului. Şi adulţii ar trebui instruiţi. Sunt persoane care neagă, aleg să nu creadă. Ar trebui făcută instruirea adulţilor şi a copiilor. Mă refer la părinţi şi cadre didactice. Copiii nu ştiu cum să procedeze, cum să iasă din situaţii dificile. Şi ei trebuie să acționeze în caz de pericol, trăiesc emoţii puternice negative, pe care nu şi le pot explica, dar simt că le trăiesc şi ştiu că ceva e în neregulă chiar în raport cu părinţii", a spus Lorena Diaconescu.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri