Video Șeful ANPC îl apără pe directorul vizat de ancheta DNA: Anghel este un bun profesionist

Data actualizării: Data publicării:
horia constantinescu anpc
Horia Constantinescu, președintele ANPC. Foto: captură video Digi24

ACTUALIZARE 15:30 Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că directorul general Silviu Paul Anghel, al cărui birou a fost percheziționat de procurorii DNA, „este un bun profesionist”.

„În primul rând nu l-aş numi «acest director», este colegul nostru, este un bun profesionist, este cel care de-a lungul ultimilor ani, mulți dintre dvs sunteți tineri, mă gândesc că cei care sunt mai în etate au primit informația...au avut o bună relație cu Direcția Generală de Control și în general cu autoritatea noastră. Deci cu siguranţă nu «acest director», pentru că pare l-am aşezat într-o zonă...nu ştiu, ne-am dezice de el, este colegul nostru.

Eu, din punctul meu de vedere, de-a lungul anilor am avut foarte multe de învăţat. Este unul dintre cei mai vechi comisari, pentru că a fost la un moment dat şi comisar. Cu siguranţă, lucrurile vor fi transmise exact aşa cum vor evolua”, a declarat Horia Constantinescu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Întrebat despre ce retailer este vorba, preşedintele ANPC a afirmat: „Nu pot comenta în niciun fel. Şi nici nu doresc să o fac”.

„Niciodată nu am primit vreo plângere îndreptată împotriva lui”, a subliniat Constantinescu, răspunzând unei alte întrebări.

ANPC susține într-un comunicat că întreaga activitate a Autorităţii se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie.

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie”, arată instituția.

Sursa citată subliniază că întregul personal al ANPC este la dispoziţia DNA şi oricăror alte instituţii ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalităţii şi stabilire deplină a adevărului.

--știre inițială--

Procurorii anticorupție fac percheziții, miercuri, la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Din primele informații, anchetatorii verifică biroul directorului general și al unui șef de serviciu.

Procurorii DNA fac percheziții la biroul directorului general Silviu Paul Anghel, dar și în cel al unui șef de serviciu.

Anchetatorii fac verificări în legătură cu fapte care s-ar fi petrecut din 2018 până în prezent și care vizează activități de control.

Din primele informații, ancheta are legătură cu mai multe controale pe care inspectorii pentru protecția consumatorilor le-ar fi făcut la mari retaileri comerciali în special din sectorul alimentar - producători și distribuitori de alimente. Sunt suspiciuni că aceste controale nu ar fi fost corecte.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri