Andronescu vrea să schimbe din nou Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Propune teste grilă

Data actualizării: Data publicării:
ecaterina-andronescu-gov.ro
Foto: gov.ro

Anul şi schimbarea pentru elevii care susţin exemele naţionale în clasa a VIII-a şi a XII-a. Ministrul Educaţiei vrea să introducă subiecte de tip grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Ecaterina Andronescu spune că forma actuală a subiectelor, în care elevii trebuie să compună un răspuns, le permite acestora să facă foarte uşor contestaţie. În schimb, la testele grilă rezultatul e negru pe alb şi nu lasă loc de interpretări. Ministrul Educaţiei a dat exemplul Politehnicii din Bucureşti, unde a fost rector, care a introdus cu succes sistemul testelor grilă, în opinia sa.

Numărul de contestații în funcție de an e curpins între 42.000 și 48.000. Numărul de lucrări modificate e excesiv de mare, ceeea ce e un mare semnal de alarmă pentru noi, care impune automat și măsuri pentru a remedia această situație”, a spus Ecaterina Andronescu.

Fac comparație, noi la Politehnică, de foarte mulți ani de zile, după 89, lucrările scrise sunt pe itemi obiectivi. Lucrarea este corectată în fața elevului și a unui martor, el știe cu ce notă pleacă. Nu mai avem atât de multe contestații, atât de multe contestații din care destul de multe au primit modificarea notelor, deci au primit rezolvări. Cu itemi obiectivi nu mai ajungem în acele situații și va trebui să mergem în această direcție”, a adăugat ministrul.

Andronescu a mai spus că această măsură ar putea să-i „supere” pe profesori.

O să stăm de vorbă și o să le explicăm că este calea către care trebuie să mergem. Foarte mulți profesori spun: nu se poate la disciplina X să dăm examene pe itemi obiectivi, dar uitați-vă testele Cambridge, Oxford se dau pe itemi obiectivi și nu are nimeni nicio problemă cu corectitudinea acestor examene”, a spus Andronescu.

Când o să avem situația exactă, o să elaborăm și metodologia pentru examenele viitoare”, a precizat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri