Ce spun părinții și sora elevului notat cu „suficient”, deși a scris corect cuvântul „patinoar”

Data publicării:
lucrare sora

Părinți revoltați după ce un învățător din Iași a corectat un enunț scris corect de un băiat de clasa a doua. Băiatul a mers acasă, a verificat în dicționar și a spus părinților care au postat pe o rețea de socializare lucrarea care a devenit rapid virală. Cazul a ajuns şi în atenţia ministrului Educaţiei, care a cerut o evaluare a învăţătorului.

Mădălina Tarnoveski, sora elevului: Este vorba despre exercițiul trei: observă imaginile, formulează trei enunțuri legate prin înteles potrivit imaginilor date. Trei imagini. Trei propoziții alcătuite. Patru copii se joacă la derdeluș, copiii merg la patinoar, unul dintre ei cade jos. Deci nu a fost vorba despre nici o greșeală pe care copilul trebuia să o corecteze. Aici este enunțul, enunțul pe care l-a transcris și copilul în clasă, la evaluare.

Părinții și sora unui băiat din Iași sunt revoltați după ce învățătorul copilului i-a corectat un cuvânt scris corect. Mai mult, când a vrut să ceară explicații, sora mai mare a băiatului spune că a fost indusă în eroare și i s-a spus că așa era exercițiul.

Mădălina Tarnoveski, sora elevului: Pe mine mă interesa exact corectura, mi-a spus să consult dictionarul mai întâi. Eram conștientă că așa o să se întâmple, aveam pregătită poza din dex. I-am arătat, s-a fâstâcit, a schimbat subiectul.

Eliza Tarnoveski, mama elevului: Ce-am putut să văd pentru mine ca părinte, dureros. Deci dureros, pentru că copilul meu este educat de acest domn învățător.

Tatăl copilului spune că nu este pentru prima dată când cel mic vine acasă cu o lucrare subevaluată.

Ionel Tarnoveski, tatăl elevului: Eu am postat ieri dintr-o furie, în ultimele trei săptămâni David venea acasă cu lucrări fiind subevaluat. De exemplu la matematică lua suficient sau bine când exercițiul era făcut de 10, dar caligrafic poate o literă la enunț nu era făcută.

Lucrarea corectată elevului nu este singulară. Acelaşi subiect a fost corectat greşit şi altui coleg din clasă.

Inspectorii școlari au fost sesizați şi au deschis o anchetă la Colegiul Mihai Eminescu.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iași: Se desfășoară o anchetă la nivelul școlii pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: „Am văzut. Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine. Să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare.

Inspectoratul Școlar Județean încă nu a ajuns la o concluzie și ancheta este în desfășurare. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă sancțini.

Citiți și: 

Răsturnare de situație în cazul profesorului care ar fi corectat cuvântul „patinoar”. „Nu este doar un învățător, este un părinte, este un prieten”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri