Elevii români, olimpici la informatică peste hotare, pleacă să studieze în Anglia

Data publicării:
Computer concurs-Mfax

Se spune că, în marile companii de IT din America, româna e limba oficială. Şi pe bună dreptate, dacă e să judecăm după numărul de olimpici la informatică ce se întorc acasă cu aur, argint sau bronz. În acest sfârşit de săptămâna lotul naţional de informatică al României a cucerit o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Sarajevo.

Unul dintre premianţi este Mihai Popa, fost elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova.

Acesta recunoaşte că probele de la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Sarajevo au fost dificile, însă, spune acesta, obișnuința de a trata materia cu seriozitate, încă din liceu, i-a ușurat munca.

„Cel puțin jumătate din colegii mei s-au calificat la o olimpiadă națională”, a afirmat fostul elev, confirmând astfel valoarea coelgiului în care a studiat.

Mihai Popa a declarat că premiile pe care le-a obținut la olimpiadele naționale și internaționale de informatică, alături de nota 9,90 la examenul de bacalaureat reprezintă un avantaj pentru CV-ul său.

„Am terminat liceul și voi studia computer science în Anglia, Empire College, una din primele trei școli din Anglia în domeniul meu. Am ales Anglia pentru că sunt destul de multe oportunități acolo. După ce voi termina facultatea îmi vor fi deschise multe uși. Chiar și în România sunt multe locuri de muncă în domeniul meu, plătite foarte bine”, a mai spus olimpicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri