Federația "Spiru Haret": Scenariul înghețării anului școlar nu poate fi luat în calcul

Data actualizării: Data publicării:
180910_tabla burete PACHET_SCOALA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ solicită membrilor Guvernului să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ. Sindicaliștii spun că, având în vedere starea de urgență, soluțiile trebuie gândite și discutate înainte de a fi prezentate publicului larg.

„Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media.

Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar.

În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele federației sindicale.

Sindicatele subliniază că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului școlar.

Citiți și:

Ministrul Educației: "În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar"

Cele 3 scenarii propuse de Raluca Turcan pentru anul școlar în curs, inclusiv repetarea anului: "Vom vedea"

Președinte al Asociației de Părinți: Declarația Ralucăi Turcan privind varianta înghețării anului școlar este destul de iresponsabilă

 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri