Exclusiv Ministrul Familiei, despre violul de la școala din Capitală: Revoltă am simțit. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce a trecut acel copil

Data actualizării: Data publicării:
intotero vorbeste la o sedinta
Natalia Intotero a vorbit la emisiunea LIVE despre cazul de viol de la școala Nicolae Titulescu din București.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre cazul de viol de la școala Nicolae Titulescu din București. „Revoltă am simțit”, a spus ministrul, care a adăugat că toți copiii care au o problemă să sune la numărul 119, „cu încredere”. „Copiii trebuie să-și cunoască drepturile dar și numărul de urgență”, a subliniat Intotero.

Natalia Intotero, ministrul Familiei: Revoltă. Revoltă am simțit, și pentru că nu sunt în studio nu am reușit să aflu numele persoanei care ar fi pregătit pliante. Eu cred că acea doamnă e depășită de vremurile pe care le trăim când tinerii își obțin informații online, nu din pliante. Acolo e o problemă de management

Eu acum mă întorc de la căsuțe familiale, unde m-am întâlnit cu tineri,tinere instituționalizați, și am discuții de fiecare dată cu ei. Acolo unde e management bun e liniște. Toți copii trebuie să știe numărul 119, apelați cu încredere, nu vă lăsați hărțuiți sau intimidați. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce a trecut acel copil.

În primul rând, cred că toți copiii trebuie să-și cunoască drepturile dar și numărul de urgență, care e tot mai apelat, pentru că am încercat de când sunt ministru să-l aducem la cunoștința tinerilor.

În toate întâlnirile cu tinerii din țară, nici nu știți câți mi-au recunoscut că au consumat droguri. Să îndrăznească să nu accepte să fie umiliți, să fie duși și atrași în astfel de capcane, repet, statul intervine rapid. Ei să facă diferența între bulling și violență.

În fiecare județ al țării avem locuri de protecție cu caracter secret unde tinerii care apelează la 119 beneficiază de sprijin de consiliere psihologică.

Avem conclucrare cu Ministerul Educației, chiar săptămâna trecută am terminat discuțiile pe documentul despre colaborarea cu părinții.

Trebuie să-i iau apărarea doamnei Deca, pentru că dacă m-ați întreba numărul cu exactitate poate nici eu n-aș ști să vi-l dau cu exactiate. Avem o colaborare foarte bună cu MEN.

Sorin Ion, secretar de stat, Ministerul Educației: Doamna ministru Deca a transmis că pe anul în curs nu s-a finalizat colectarea de date, și Ministerul Educației în raportul pe combaterea violenței, în datele culese din școli își face propria bază de date.

Problema aici e că există o mentalitate în rândul oamenilor, de a încerca să nu transmită situații.

După cum știți, încă de la începutul anului avem un act normativ foarte detaliat, vorbim de procedură pe orice fel de violență, de la cea de limbaj, fizică și în mediul online și sunt detaliate informațiile pe care trebuie să le știe un director de școală,un consilier.

E o obligație a directorului să apeleze numărul 119 când există un caz de violență. Soluția nu e doar la unitatea de învățământ.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri